Dr. Μαρία Γιαβάση

Εξειδικευμένη Νευροχειρουργός  

Dr. Μαρία Γιαβάση

Εξειδικευμένη Νευροχειρουργός

Με πάνω από μια εικοσιπενταετία εξειδικευμένης εμπειρίας, η αφοσιωμένη Νευροχειρουργός μας, δεσμεύεται να παρέχει την υψηλότερη ποιότητα φροντίδας και επιτυχημένα αποτελέσματα στη χειρουργική της Σπονδυλικής στήλης και του Εγκεφάλου. Εμπιστευτείτε την, για την καλύτερη διαθέσιμη Νευροχειρουργική φροντίδα.

Εξειδικευμένη Νευροχειρουργική Φροντίδα

Η Μαρία Γιαβάση, είναι μια έμπειρη Νευροχειρουργός με έντονη αφοσίωση και πάθος για το χώρο της. Η εκτενής γνώση και η εμπειρία της, της έχουν επιτρέψει να εκτελεί απαιτητικές επεμβάσεις με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Με χρόνια εκπαίδευσης και πρακτικής, η Μαρία είναι καλά εξοπλισμένη για να αντιμετωπίζει διάφορες Νευρολογικές παθήσεις, από όγκους Εγκεφάλου και κακώσεις στη Σπονδυλική στήλη έως τη νόσο του Parkinson και την Επιληψία. Οι ασθενείς μπορούν να εμπιστευτούν την ευαισθητή προσέγγισή της, καθώς δίνει προτεραιότητα στη φροντίδα του ασθενούς και την αφοσίωση στην υπηρεσία της. Επιπλέον, η Μαρία είναι αφοσιωμένη στην προαγωγή του χώρου της μέσω της έρευνας και της εκπαίδευσης, έχοντας συνεισφέρει σε πολλές Ιατρικές Δημοσιεύσεις και Συνέδρια. Αν ψάχνετε για μια γνώστη, επιδέξια και ενσυναίσθητη Νευροχειρουργό, η Μαρία Γιαβάση είναι εδώ για εσάς.

Εξειδίκευση
Χειρουργική Εγκεφάλου - Σπονδυλικής Στήλης

Τμήμα Σπονδύλου - Δυναμικά και Υβριδικά Συστήματα Σπονδυλοδεσίας - Διαδερμική Κυφοπλαστική - κ.λ.π.
Εκπαίδευση
ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ CLUZ - Napoca (Ρουμανίας)
Aποφοίτησε με ΑΡΙΣΤΑ.
Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση
Μετά το πέρας της υπηρεσίας υπαίθρου (Κέντρο Υγείας Καρπάθου) άρχισε την ειδικότητα της Νευροχειρουργικής στο Νοσοκομείο «ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ» την οποία και ολοκλήρωσε τον Ιούλιο του 2000 και από τότε κατέχει τον τίτλο της Νευροχειρουργικής Ειδικότητας, εγγεγραμμένη στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιώς.
Εργασιακή Εμπειρία
Απασχολήθηκε ως ειδικευόμενη Γιατρός στην A' Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ» με Διευθυντή τον Κο. Κων/νο Αλεξίου για χρονικό διάστημα 18 μηνών, συμμετέχοντας σε 140 χειρουργικές επεμβάσεις. Απασχολήθηκε ως ειδικευόμενη Γιατρός στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ» με Διευθυντή αρχικώς τον Κο. Αθ. Προσαλέντη και στη συνέχεια τον Κο. Κων/νο Κάζδαγλη για χρονικό διάστημα 4,5 ετών συμμετέχοντας σε 415 επεμβάσεις σαν χειρουργός ή πρώτος βοηθός. Απ' αυτές οι 179 αφορούσαν την κρανιακή χειρουργική, 222 την χειρουργική της σπονδυλικής στήλης και 14 τα περιφερειακά νεύρα. Υπήρξε έμμισθη επιστημονική υπεύθυνη του Τμήματος Νευροχειρουργικής της κλινικής «ΑΘΗΝAΙΟΝ Α'» κατά τα έτη 2002 και 2003. Υπήρξε Επιστημονική συνεργάτης του Νευροχειρουργικού Τμήματος της «ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ» κατά τα έτη 2003 έως 2004. Από το έτος 2002 έως το έτος 2015 εργάστηκε ως έμμισθη επιμελήτρια Νευροχειρουργός στο Τμήμα Σπονδυλικής Στήλης στο Νοσοκομείο «METROPOLITAN” στο Νέο Φάληρο. Κατά τα έτη 2009 έως και το 2013 διετέλεσε έμμισθη Διευθύντρια του Νευροχειρουργικού Τμήματος της Κλινικής «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ» Κατά τα έτη 2016 και μέχρι τον Απρίλιο του 2023 εργάστηκε ως έμμισθη επιμελήτρια Νευροχειρουργός στην «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ». Από το Μάϊο του 2023 και μέχρι σήμερα εργάζεται ως έμμισθη επιμελήτρια Νευροχειρουργός στην ιδιωτική Κλινική «ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ» Από το έτος 2001 διατηρεί Ιδιωτικό Ιατρείο στον Πειραιά. Ως ειδικευμένη Νευροχειρουργός έχει εκτελέσει πλήθος επεμβάσεων που καλύπτουν όλο το πεδίο δράσης της Νευροχειρουργικής ειδικότητας με εξειδίκευση στην ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ.
Επιστημονική Δραστηριότητα
Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε 98 συνέδρια (63 Ελληνικά και 35Διεθνή), όπου συμμετείχε με 167 ανακοινώσεις (98 Ελληνικές και 69 διεθνείς). Συμμετείχε επίσης σε 28 δημοσιεύσεις σε Ελληνικά περιοδικά και σε μια συγγραφή βιβλίου με αντικείμενο την Νευροχειρουργική στην Τρίτη ηλικία (Εκδόσεις Σύνεδρο). Είναι μέλος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας (ENXΕ) από το έτος 2001. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Νευροχειρουργικής Εταιρείας (EANS) από το έτος 1998. Είναι μέλος της Εταιρίας Χειρουργών Σπονδυλικής Στήλης.
Εκπαιδευτική Δραστηριότητα
Εκπαιδεύτρια (Μαθήματα Νευροχειρουργικής) στην σχολή Νοσηλευτικής του Noσoκoμεioυ «ΤΖΑΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ». Συμμετείχε στο σεμινάριο εκπαίδευσης τoυ Midas Rex Medronics απ' όπου και έλαβε το αντίστοιχο διεθνές πιστοποιητικό άδειας και ικανότητας χρήσης του. Συμμετείχε σε διεθνή σεμινάρια εκπαίδευσης (workshops) με θέμα προηγμένες μεθόδους αντιμετώπισης των παθήσεων της Σπονδυλικής στήλης (δυναμικά και υβριδικά συστήματα Σπονδυλοδεσίας, διαδερμική κυφοπλαστική, MIS, κ.α).

Εκπαιδεύτηκε σε επεμβάσεις για την Διαχείριση του "Χρόνιου Πόνου" με την εφαρμογή Ραδιοσυχνοτήτων στην ΚΥΠΡΟ.
Διαθέσιμες Ημέρες

Εάν χρειάζεστε επείγουσα περίθαλψη, απλά καλέστε την 24ωρη τηλεφωνική μας γραμμή έκτακτης ανάγκης.

Ο προσωπικός σας υπεύθυνος θα διασφαλίσει ότι θα λάβετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Καλέστε Τώρα

694 461 6012