Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης

Αυχενική Δισκεκτομή

Η αυχενική δισκεκτομή είναι μια χειρουργική επέμβαση που επικεντρώνεται στην αφαίρεση ενός ή περισσότερων δίσκων στην αυχενική περιοχή της σπονδυλικής στήλης. Συγκεκριμένα, η επέμβαση αυτή αναφέρεται ως “δισκεκτομή” (discectomy) διότι επικεντρώνεται στην αφαίρεση ολόκληρου του μεσοσπονδυλίου  δίσκου που μπορεί να προκαλεί προβλήματα, όπως πίεση  των νεύρων ή  του νωτιαίου μυελού, πόνο κ.λ.π..

Οι δίσκοι στην αυχενική περιοχή λειτουργούν ως αμορτισέρ και επιτρέπουν την κίνηση των σπονδύλων. Η αφαίρεση ενός δίσκου μπορεί να γίνει όταν υπάρχουν προβλήματα όπως οστεόφυτα, κήλη δίσκου ή άλλες παθήσεις που προκαλούν πίεση στους περιβάλλοντες νευρικούς ιστούς.

Οι επιπτώσεις αυτής της επέμβασης μπορεί να συμπεριλαμβάνουν ανακούφιση από τον πόνο και τη βελτίωση της κινητικότητα. κατά τη δισκεκτομή, ο χειρουργός  για σταθεροποιεί την περιοχή με τη χρήση μεταλλικών εμφυτευμάτων, πλάκες και βίδες.

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι η απόφαση για αυχενική δισκεκτομή λαμβάνεται μετά από προσεκτική εκτίμηση του ιατρού, που συνήθως περιλαμβάνει ακτινολογικές εξετάσεις και συζήτηση των συμπτωμάτων και του ιστορικού του ασθενούς.