Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης

Οσφυική Μικροδισκεκτομή

Η οσφυική μικροδισκεκτομή (lumbar microdiscectomy) είναι μια χειρουργική επέμβαση που στοχεύει στην αφαίρεση ενός μέρους του κατεστραμμένου ή προεξέχοντος μεταξύ των σπονδύλων δίσκου στην οσφυική περιοχή της σπονδυλικής στήλης. Αυτή η επέμβαση συνήθως πραγματοποιείται για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την κήλη δίσκου.

Ο δίσκος μεταξύ των σπονδύλων λειτουργεί ως αμορτισέρ και επιτρέπει την κίνηση των σπονδύλων. Όταν υπάρχει κήλη δίσκου, τμήματα του δίσκου μπορεί να πιέζουν τις νευρικές ρίζες προκαλώντας πόνο, αδυναμία,μουδιάσματα κ.λ.π..

Η μικροδισκεκτομή είναι μια εξελιγμένη μορφή της παραδοσιακής δισκεκτομής και επικεντρώνεται στην ελάχιστη επέμβαση, χρησιμοποιώντας μικρά εργαλεία και καθοδηγούμενη με ειδικό χειρουργικό μικροσκόπιο. Αυτό επιτρέπει στον χειρουργό να αφαιρέσει τον προεξέχοντα ή κατεστραμμένο ιστό με μικρότερη επέμβαση και λιγότερες επιπλοκές.

Η αποκατάσταση μετά την οσφυική μικροδισκεκτομή συνήθως είναι γρήγορη σε σχέση με άλλες μεγαλύτερες επεμβάσεις. Οι ασθενείς μπορεί να παρατηρήσουν βελτίωση των συμπτωμάτων τους, όπως πόνο και αδυναμία, και συνήθως απαιτείται λιγότερος χρόνος ανάρρωσης σε σύγκριση με πιο εκτεταμένες χειρουργικές παρεμβάσεις.